Het gemak dient de mens nu eenmaal. Eenmaal thuis na een drukke werkdag of gewoon even een dagje zitten te luieren. Hiertoe zijn er voor het huis diverse apparaten en accessoires verkrijgbaar. De verwarming vormt er zeker ook een deel van. Lekker warm blijven terwijl het kwik buiten maar blijft dalen. Natuurlijk heeft de verwarming ook zijn keerzijde: Een hoge energierekening. Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat de kosten niet de pan zullen uitrijzen. Het hart van de verwarming blijft in principe de thermostaat. Die regelt warmtetoevoer en zorgt er dus ook voor dat de ruimtes in het huis behaaglijk blijven om in te vertoeven. Maar wat als je over een thermostaat zou kunnen beschikken die de warmtetoevoer zou kunnen aanpassen aan de wensen van de bewoners en er zelf op zou toezien dat er niet overbodig wordt verwarmd?

Een slimme thermostaat is een handig hulpmiddel die de verwarming automatisch regelt

Een slimme thermostaat biedt dus zeker een ware uitkomst in het beheersen van de energierekening en biedt daarnaast een hoog verbruiksgemak voor de verwarming. De slimme thermostaat heeft namelijk de mogelijkheid om het “verwarmingsgedrag” van de huisbewoners aan te leren en daarop in te spelen. Zo wordt de verwarming tijdens een bepaald uur vanzelf ingeschakeld indien de thermostaat weet dat je bijvoorbeeld elke dag tegen zo een tijd betreffende ruimte betreft. Je staat dus direct op in een verwarmde ruimte. Dit comfort wordt dus gecombineerd met een laag energiegebruik omdat de verwarming nou echt op maat gesneden is en niet meer overbodig aan blijft. De relatief hoge aanschafprijs van de slimme thermostaat is dus snel, afhankelijk van je energieverbruik, terug verdiend.

Wat dacht je ervan om de verwarming met je mobiel te kunnen bedienen?

Omdat de slimme thermostaat ook volledig geïntegreerd is met de verwarming en bovendien volledig digitaal is, biedt het ook de optie om, middels een internetverbinding, met je mobiel te worden bediend. Installeer de betreffende app op je mobiel en kijk laat de verwarming alvast inschakelen als je vanuit het werk naar huis vertrekt. Ook handig als je een dag per ongeluk de verwarming aan hebt laten staan en die wil uitschakelen. Sommige slimme thermostaten komen zelfs met de optie om de verwarming automatisch aan te schakelen wanneer het merkt, door de aanwezigheid van je mobiel, dat je in de buurt van het huis bent. Je stapt dus direct in een verwarmde woning en hoeft dus niet meer te wachten tot het huis op temperatuur komt.

Voor de installatiemogelijkheden van de slimme thermostaat dien je wel eerst een goede loodgieter uit Arnhem te raadplegen. Er is namelijk nogal wat werk te verrichten, vooral bij de oudere verwarmingsinstallaties, voordat de slimme thermostaat kan worden geïnstalleerd. Ook is het vaker een vereiste van de energieleverancier dat de installatie door een deskundig bedrijf moet geschiedden.

Call Now Button